Traumatherapie geeft jou de controle weer terug

Sommige gebeurtenissen of ervaringen in het leven kunnen een diepe impact op je verdere leven hebben. Je ervaart ze als te snel, te veel, te plotseling. Ze geven je een enorm gevoel van angst, hulpeloosheid en controleverlies. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeval, een beroving, maar ook pesterijen en emotionele verwaarlozing kunnen behoorlijk ingrijpend zijn.

De gevoelens van angst en hulpeloosheid die je tijdens de gebeurtenis voelde, kunnen ook daarna nog heel heftig aanwezig zijn. Ze verlammen en beperken je in je dagelijkse doen en laten. Je lichaam en je geest reageren op deze gevoelens door allerlei reacties en blokkades. Je verliest de connectie met jezelf en je lichaam en bent jezelf niet meer.

Een traumatische ervaring kun je helaas nooit meer terug draaien. Maar je kunt wel leren om je traumatische ervaring te verwerken op een manier zodat het je niet langer in de weg staat om weer te kunnen genieten van het leven. Integratieve traumatherapie is daarvoor een bijzonder effectief middel. Het helpt je de controle over je leven weer terug te krijgen.

Ben je benieuwd of integratieve traumatherapie ook iets voor jou kan betekenen?
Mail of bel gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken: +31 6 23 92 03 18